Bezoek Utrecht tijdens 40 jaar NFF

Het Nederlands Film Festival is jarig. Geen beter moment om het beste van dit Nederlandse filmjaar te vieren, én op feestelijke wijze terug te blikken op veertig jaar Nederlandse films op het NFF. En hoe: dit najaar komt het NFF naar je toe! Met een combinatie van fysieke en online vertoningen is het festival toegankelijker dan ooit. Van rode lopers en premières, tot inspirerende interviews met acteurs en regisseurs. Van het ontdekken van nieuwe talenten, tot de uitreiking van de grootste filmprijzen van Nederland op het Grolsch Gouden Kalveren Gala. Je beleeft het allemaal vanaf je eigen luie bank, op het rode pluche van de bioscoop bij jou in de buurt, of misschien wel je favoriete bankje in het park. Het kan allemaal, want waar een scherm is, is het NFF.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 3 oktober. In het kader van de voorpret gaan we hier samen met het Nederlandse publiek op zoek naar de meest favoriete speelfilm van eigen bodem. Welke film als grootste favoriet uit de bus rolt, is voor iedereen nog een grote verrassing.

Voor meer informatie over het komende festival, het programma en tickets: www.filmfestival.nl.

Wandel langs filmklassiekers

Voor liefhebbers van film én het betere wandelwerk vormen de straten van Utrecht de achtergrond voor een bijzondere expositie. Het NFF en de Illustratie Biënnale dagen elf illustratoren uit om een nieuw filmaffiche te ontwerpen van een persoonlijke lievelingsfilm uit alle Gouden Kalf-winnaars in de categorieën Beste Film, Beste Regie en Beste Lange Documentaire. De filmaffiches zijn vanaf 18 september in het Utrechtse straatbeeld te bewonderen, en de gekozen films zullen online te zien zijn tijdens het festival. Zo komen favorieten als Het zakmes (1992, Ben Sombogaart), Borgman (2013, Alex van Warmerdam) en De kinderen van juf Kiet (2016, Petra en Peter Lataster) voorbij. De illustratoren die zich hebben laten uitdagen zijn Roxy van Bemmel, Ikram El Messaoudi, Ben Gijsemans, Jan Hamstra, Suzan Hijink, Joren Joshua, Nanne Meulendijks, Hedy Tjin, Andrew Tseng, Wyne Veen en Ralph Zabel.

Bezoek Utrecht

Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland, een eeuwenoude universiteitsstad gebouwd rondom de Domtoren. Utrecht staat bekend om haar binnenstad met werfkelders langs de grachten vol cafés en terrassen aan het water. Maar Utrecht staat ook bekend als de geboortestad van het Gouden Kalf en is ieder najaar de filmstad van Nederland waar het Nederlands Film Festival plaats vindt. Ook deze zomer en dit najaar valt er van alles te beleven in de stad Utrecht. Of je nu zonaanbidder of avonturier bent, een culinaire roadtrip wilt maken of vanaf dit najaar langs bekende Nederlandse filmlocaties wil wandelen. Het kan in Utrecht! Wil je meer weten om je bezoek aan Utrecht te plannen? Kijk dan op www.bezoek-utrecht.nl